Zielona energia w Thai Woku: Matcha Power Bowl
Trend na matchę trwa i nie ma w tym nic dziwnego, bo jest ona naturalnym eliksirem zdrowia i świetnym dodatkiem kulinarnym. Idąc nie tyle za modą, ile za chęcią eksplorowania nowych połączeń smakowych, wprowadzamy do naszych restauracji sezonową nowość: Matcha Power Bowl. Świeże warzywa do wyboru z kurczakiem, krewetkami lub tofu, ryż i sos matcha na bazie mleka sojowego. To doskonały wybór dla osób, które chcą jeść smacznie, zdrowo i sycąco. Skąd pomysł na matchę? Słuchamy naszych klientów i dostosowujemy menu do ich potrzeb.
Matcha Power Bowl – co jest w środku?
Matcha Power Bowl to połączenie naszych klasycznych Tajskich Bowli, które pojawiają się co roku w letnim menu, oraz nowego, intensywnie zielonego sosu matcha. Sycący ryż jaśminowy posypany czarnym sezamem i kiełkami słonecznika otaczają świeże sezonowe warzywa - orzeźwiający ogórek, egzotyczna zielona fasolka edamame, chrupiąca marchewka, mix sałat i soczysta czerwona kapusta. Każdy bowl zawiera w zestawie autorski sos matcha na bazie mleka sojowego*, który wnosi wrażenia smakowe na wyższy poziom.
*Istnieje możliwość zamiany sosu matcha na inny dostępny w ofercie Thai Wok, np. Teriyaki.
Dodatki dla miłośników mięsa i roślinnych alternatyw
Matcha Power Bowl w Thai Woku można zamówić z trzema różnymi dodatkami: chrupiącymi krewetkami, złocistym kurczakiem lub wegetariańską opcją w postaci sycącego tofu.
Czym jest matcha?
Matcha to sproszkowana zielona herbata o intensywnym zielonym kolorze i wyrazistym smaku. Nie jest jednak zwyczajną herbatą. Krzewy są zacieniane na kilka tygodni przed zbiorami, dzięki czemu w liściach wytwarza się więcej korzystnych dla zdrowia mikroelementów. Matcha podnosi poziom energii i poprawia koncentrację. Jako silny antyoksydant przywraca równowagę organizmu i trwale wspomaga układ odpornościowy
Matcha Power Bowl - od kiedy w Thai Woku?
Matcha Power Bowl pojawi się w sieci Thai Wok 3 czerwca 2025 roku. Jest to pozycja sezonowa, obecna w menu do końca sierpnia. Bowl będzie dostępny w restauracjach w największych miastach i centrach handlowych, m. in.: Westfield Arkadia i Mokotów, Złote Tarasy, Sadyba, Galeria Młociny, Galeria Północna, Blue City w Warszawie, a poza nią m.in. w Rivierze w Gdyni, Forum Gdańsk, Manufakturze w Łodzi, Posnanii i Avenidzie w Poznaniu oraz Wroclavii i Magnolii we Wrocławiu.